Podrška rektorki univerziteta u Beogradu Ivanki Popović

Građanski demokratski forum podržava rektorku univerziteta u Beogradu jer je uradila jedinu ispravnu stvar tako što je stala uz svoje studente koji su blokadom Rektorata pokušali da skrenu pažnju na probleme akademske zajednice koji već 5 godina opterećuju Univerzitet, a pre svega slučaj plagiranja doktorske diplome ministra Siniše Malog. Osuda upada stranačkih aktivista vladajuće stranke u Rektorat bila je početni impuls koji je rektorka Ivanka Popović dala da bi došlo do dogovora sa studentima.

Slučaj plagijata doktorske diplome gradonačelnika Beograda a potom i ministra finansija Siniše Malog izazvao je veliku pažnju javnosti i u fokus stavio procedure i delanje Univerziteta i njegovih tela, pre svega Etičke komisije.
Nadamo se da će obećanja koja je rektorka dala studentima a tiču se ubrzanog odlučivanja o slučaju gore pomenutog doktorskog kandidata biti ispunjena.

Takođe, osuđujemo sve eventualne napade režimskih medija, aktivista, vladinih službenika ili samo vlade prema rektorki Ivanki Popović.

GDF Info

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter