ALEKSANDAR OLENIK: U NOVU GODINU – OPTIMISTIČKI

Ovo je naša prva Nova godina, što znači da, kao politička organizacija, nemamo ni godinu dana. Za ovaj kratk period mnogo smo učinili, čak mnogo više nego što je planirano, i to u okolnostima težim od predviđenih i sa problemima tamo gde ih nismo očekivali. Ali kad se podvuče crta, na pravom smo mestu, na pravoj strani i u pravom društvu.

Stoga, imamo dosta razloga za optimizam i slavlje.

Aleksandar Olenik

Posle naše prve Nove godine, za samo par meseci, dolaze i naši prvi izbori. I to će biti pravi izazov za sve nas. Mi izlazimo na izbore, i nudimo građanima pravi obabir.  Nudimo našim građanima Srbiju na zapadu, kao trajno političko opredeljenje i krajnji cilj. Srbija na zapadu znači suštinsku i agresivnu reformu, koja donosi građansku i demokatsku politiku na osnovu koje je jedino moguće promeniti naš društveni, ekonomski, politički i pravni sistem.

Ako pogledamo šta smo do sada uradili i, naročito ako pravilno sagledamo koliko se naš glas čuje i poštuje, imamo razloga da sa optimizmom uđemo u sledeću godinu.

Imajući to na umu, u ime Građanskog demokratskog foruma i u svoje lično ime, čestitam vam Novu godinu.

Živeli!

(Pozdravna reč predsednika GDF na novogodišnjem koktelu – Informativna služba GDF)

Nenad Prokić: Tri decenije između balvana i jogurta

“Srbija već godinama tumara, ona se trideset godina nalazi između balvana i jogurta i, uprkos svim lomovima i porazima ona tu

                      Nenad Prokić

nacionalističku politiku ne menja. Centri te politike su bili i jesu i danas Crkva, Vojska i delovi policije. Odnedavno im se prodružila i srpska politička opozicija”.

I to je jedna nva situacija, kaže Prokić, i mi smo već nekoliko meseci u saradnji, Forum pisaca i Građanski demokratski forum. Pokušavamo ljudima da objasnimo da mogu brže da shvate novonastalu situaciju, da se ne zaluđuju onim što slušaju u medijima i da pokušamo da nađemo novu ideju. Nije pitanje kako da promenimo lidere i stranke, ali je pitanje kako da promenimo sebe. Problem je, dakle, u društvu i ljudima a ne samo u strankama i liderima, rekao je Prokić.

JASMINKO HADŽISALIHOVIĆ, predsednik Tolerancije Srbija (Prijepolje): “Ovo je prava politika i zbog toga je naša dosadašnja saradnja bila veoma uspešna. Ovaj skup, na izmaku ove godine je i dobar početak naše zajedničke kampanje za predstojeće izbore”.

ZVONIMIR BLAGOJEVIĆ, predsednik požarevačkog “Iskoraka”: “Radujem se što sam ovde. I ranije smo imali kontakte sa GDF i već imamo dobru saradnju. i smo u Požarevcu parlamentarna opozicija na lokalu i delujemo dosta uspešno”.

JOVICA ŽIVANOVIĆ: “Ovo je trenutno jedina normalna i jedina moguća politika i zato samo uz Građanski demokratski forum. Najviše me je privukao program, jer – Evropa (EU) nema alternativu”, rekao je takođe Požarevljanin Živanović.

RADE VELJANOVSKI, potpredsednik GDF: “Okolnost u kojimaživimo nisu dobre. Ali to što nam je ponekad teško, što je mnogo toga protiv nas i što nam otežava da se izborimo za bolje društvo i bolju državu, ne sme da nas obeshrabri. Najlakše je prepustiti se malodušnosti, ali upravo to ne smemo da dopustimo i niko ne sme da gleda smao sebe. U onoj meri u kojoj budemo radili za druge, za sve ljude u našoj zemlji i za dobre odnose u okruženju, u toj meri ćemo uraditi nešto i za svoju decu i za sebe”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter