Antievropska politika Miloševićevog portparola Dačića je štetna po Srbiju

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma poziva ministra inostranih poslova Srbije Ivicu Dačića da prestane sa populstičkim i demagoškim prozivanjima  Evropske unije i javno kaže građanima Srbije koliko je do sada naša zemlja dobila pomoći od EU.

Znamo da je ministru Dačiću poznat antievropski narativ, jer je kao portparol Slobodana Miloševića jako dobro naučio taj posao, ali je posle 20 godina jasno trasiranog evropskog kursa naše zemlje, krajnje neodgovorno imati za prvog čoveka diplomatija osobu sa ovako neodgovornim stavovima.

Ovakva politika je veoma loša po Srbiju.

Partija kojoj Dačić pripada, devedesetih godina uništila je Srbiju. Srpska provreda je nestala, a ratovi su osakatili naše društvo.

Bez pomoći Evropske unije, Srbija bi i praktično bila na kolenima. Poznato je to i ministru Dačiću, ali kao i obično politički poeni su draži od istine.

Ujedinjena demokratska Srbija želi modernu, decentralizovanu i evropsku Srbiju u kojoj će političari Dačićevog profila biti prošlost.

Samo to je garant stvaranja uspešne države, koja će imati dobru perspektivu.

ALEKSANDAR MARTON

Portparol LSV

Beograd, 10. april 2020. godine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter