Veljanovski: Promena naziva ulica – izražavanje neprijateljstva

Promena naziva Zagorske ulice u Beogradu u ‘Ulicu Blagoja Jovovića’ predstavlja izražavanje neprijateljstva, ocenio je Rade Veljanovski u razgovoru za TV N1.

“Brisanje imena koja asociraju na mesta iz bivše Jugoslavije, javnost bruji o tome, a nema sumnje da se radi o ksenofobiji. Zaboravljamo da u Zemunu žive i Hrvati, a to su naši građani,” objašnjava Rade Veljanovski, potpredsednik Građanskog demokratskog foruma.

On je istorijsku pozadinu o Blagoju Jovoviću osporio, pitajući zašto se ne sačeka da istoričari daju svoj ud o njegovom liku.

Rade Veljanovski, koji je odbornik u Skupštini Grada Beograda, ovo je izjavio u razgovoru za TV N1, u emisiji Studio N1 Live, tokom pauze zasedanja gradskog parlamenta. Na toj sednici se raspravljalo o inicijativama za promene naziva ulica. Na istoj sednici su donete odluke o podizanju spomenika Meši Selimoviću, Milošu Crnjanskom i Jovanu Jovanoviću Zmaju.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su i završni račun budžeta za 2019. godinu, i Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja za 2020. godinu preduzeća Gradsko stambeno.

GDF Info/N1
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter