Vučić nastavlja da kvari odnose sa Crnom Gorom

Saopštenje GDF povodom Vučićevog odlaska u Crnu Goru

Kršeći sva pravila u međunarodnim odnosima, gazeći diplomatske konvencije o relacijama između suverenih država, Vučić je otišao u Crnu Goru, a da se prethodno nije najavio Ministarstvu spoljnih poslova susedne države. Time je Vučić, i ovoga puta, jasno demonstrirao arogantno, izazivačko držanje prema našim susedima i potvrdio svoj neslavni status ključnog faktora nestabilnosti u regionu.

Tretirajući Crnu Goru kao unutrašnje pitanje Srbije, Vučić je dokazao sopstvenu involviranost u politčke procese u ovoj državi, demantujući one koji negiraju njegovo svakodnevno mešanje  i u pokusaje formiranja nove vlade CG, trudeći se da izbori što bolji status za svoje političke marionete.

Građanski demokratski forum najoštrije osuđuje bahato i autoritarno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mešanjem u unutrasnja pitanja naših suseda sa pozicija velikosrpstva,  nacionalizma i klerikalizma, učvrćuje hipoteku Srbije kao zemlje koja je mnogo više doprinela  razvoju višedecenijskih sukoba nego njihovom prevazilaženju. Ovakva politika  ne doprinosi razvoju ni Srbije ni Crne Gore, ali ni celog Balkana.

GDF Info

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter