Bilo bi dobro da je zaista došlo do dijaloga između vlasti i dela opozicije

Kako prenosi list Danas od 01. Avgusta 2019

Prema rečima Aleksandra Olenika, predsednika Građanskog demokratskog foruma, bilo bi dobro da je zaista došlo do dijaloga između vlasti i dela opozicije.

– Međutim, odmah nakon sastanka predstavnik vlasti je brže-bolje diskreditovao ovako izabrane predstavnike opozicije izjavom da je to bila nekakva prezentacija, te da je druga strana tu prezentaciju politizovala, nazivajući je razgovorima. Mogućno je, a to ne znamo, da je izbor predstavnika opozicije bio na domaćinu – Fakultetu političkih nauka, ili na civilnom sektoru, takođe prisutnom na sastanku. Zato još više čudi što je ceo susret, bilo da je reč o prezentaciji ili razgovorima – obavijen velom tajne. Zamerati vlasti netransparentnost, a i sam zamagljivati okolnosti pod kojima se ovaj događaj odigrao, upućuje na zaključak da velike razlike među raznim društvenim grupacijama, bilo da su na vlasti, bilo da su u opoziciji i nisu tako velike, jer svi pate od sličnih bolesti – ističe Olenik za Danas.

On zaključuje da je najverovatnije, ipak, reč o tome da je i ovaj put vlast birala svoju opoziciju, onu populističku, tako sličnu sebi, kao što je to uradila i prethodna vlast, kada je SNS bila opozicija. Besomučno ponavljanje društvenih anomalija, tvrdi on, na taj način se tvrdoglavo nastavlja.

Ceo tekst na:

https://www.danas.rs/politika/gradjanski-front-nije-pozvan-na-sastanak-na-fpn-u/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter