JUTKINO NAVIJANJE = ČETNIČKO ORGIJANJE

Građanski demokratski forum najoštrije osuđuje i izražava veliku zabrinutost zbog „četničkog orgijanja pripadnika Udruženja „Kraljevina Srbija“  20.10.2019. godine na četničkom Saboru u selu Riljac kod Trstenika u porti pravoslavne crkve u prisustvu sveštenika dok se uz gusle šalju reči mržnje prema Muslimanima iz Novog Pazara uz veličanje ratnog zločinca Radovana Karadžića odgovornog za genocid nad Bošnjacima muslimanima.

U Kragujevcu je jedna ulica u medjuvremenu dobila naziv po četničkom vodji Dragoljubu Mihajloviću dok je 04.11. 2019 godine na adresu Islamske zajednice u Srbiji, ulica Gradska 1 u Novom Pazaru stigla koverta u kojoj se nalazio pištoljski metak, pošiljalac je Đorđe Petrović iz Orašca ( dok je poštanski pečat od 31.10.2019 godine i pismo je poslato iz Beograda).

Direktnu i jasnu pretnju, na ovaj način, upućena je  pripadnicima islamske vere u ime politike koja opstaje samo na nacinalizmu i  podelama.

Otuda i ne čudi Šešeljevo pojavljivanje u sudnici u svojstvu Jutkinog savetnika kao ni činjenica da Predsednik obraćajući se svojim pristalicma  na proslavi godišnjice SNS-a sa sentimentom govori o Srpskoj radikalnoj stranci i evocira uspomene u kojima je i sam bio medju četničkim vojvodama.

Zahtevamo reakciju i konkretne poteze nadležnih i da se odgovorne osobe pronađu i protiv njih preduzmu zakonske mere. Pripadnike islamske vere u Srbiji molimo da sačuvaju prisebnost ine odgovaraju na provokacije i pridruže se našoj zajedničkoj borbi za demokratsku Srbiju državu svih njenih građana i građanki.

Snežana Tasov, članica Predsedništva GDF-a