Saopštenje GDF povodom Šešeljevog vređanja novinarke Danasa Snežane Čongradin

Šešelj dodatno naružio sebe

Količina primitivizma i potpunog izostanka građanske i opšte kulture kojom je dokazani ratni zločinac Vojislav Šešelj govorio u Narodnoj skupštini Srbije o novinarki Danasa Snežani Čongradin, još jedna je, nikako neočekivana, ilustracija pojedinačnog zločinačkog uma, ali i, nažalost, prilično rasprostranjene društvene svesti u Srbiji.

Građanski demokratski forum smatra da nema nikakve sumnje da su uvrede najviših državnih funkcionera na račun svih koji drugačije i kruitički misle, ohrabrenje za Šešelja i njemu slične, koji ne prezaju od srozavanja najviše državne institucije na nivo banalnih nacionalističkih rasprava.

U zemlji koja nema dovoljno razuma i snage da se objektivno odredi prema bliskoj prošlosti, može se dogoditi apsurd, da se umesto predloga zakona po kome bi se svi koji negiraju zločine i veličaju zločince, procesuirali, a pravosnažno osuđeni zločinci ne bi mogli da unižavaju parlament svojim prisustvom, da se umesto toga neko osmeli da traži zatvorske kazne za one koji imaju objektivan i odgovoran odnos prema prošlosti.

Svojim prizemnim vokabularom Šešelj je uspeo da dodatno naruži sebe i one koji ga podržavaju, a ne novinarku Čongradin kojoj su njegove besmislice upućene, a koja profesionalno obavlja svoj posao. Nije uspeo da uvredi ni Biljanu Kovačević Vučo, koju je uzgred pomenuo, jer je uspomena na nju svetlost naspram njegovog mraka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter